>

1 Ocak 2014 Çarşamba

TUZLU KURABİYE


MALZEMELER

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta sarısı (akı üzerine )
  • Çeyrek çay bardağı sirke
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un 
  • Susam

YAPILIŞI:

Yoğurma kabına tere yağını,yumurta sarısını,sirkeyi,sıvı yağı,ılık suyu,tuzu ilave edip yoğuruyoruz.İyice birbirine karıştığında unu ve kabartma tozunu da ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.(Yumuşak bir kıvam olmalı hamurumuz.)Daha sonra hazır olan hamurumuzdan küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve önce yumurta akına daha sonra susama batırıp fırın tepsimize diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda pişiriyoruz.
                            AFİYET OLSUN :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder